top of page

Rookkanaal aanleggen

Wilt U ook graag een houtkachel in de kamer, of is uw huidig rookkanaal of schoorsteen niet veilig genoeg, dan kan ik een veilig rookkanaal voor u installeren. Het rookkanaal zorgt voor de juiste afvoer van de rookgassen.

 

Heeft u een bestaand rookkanaal dat goedgekeurd is, dan kan er een enkelwandig star rvs kanaal tussen de kachel en het rookkanaal geplaatst worden.

 

Kanaalrenovatie. U heeft een bestaand rookkanaal maar deze is niet goedgekeurd, bijvoorbeeld door scheurvorming. Hier kan een rvs flexibel rookkanaal doorheen worden getrokken, zodat u weer jarenlang veilig kunt stoken. Je hebt RVS-flexibel in dubbel- en enkel wandig. 

 

Indien uw huis nog niet beschikt over een rookkanaal is het in de meeste gevallen het gemakkelijkste om een dubbelwandig rookkanaal aan te leggen.  Deze kan zowel in het huis als buitenom(Duitse manier) geplaatst worden. Meestal zit dit er binnen een dag, volledig gemonteerd in. 

 

Ik maak uitsluitend gebruik van hoogwaardige materialen van A-kwaliteit. Deze marterialen voldoen aan het DECE keurmerk. Volgens het Bouwbesluit moet een kachelpijp, een koker of een rookkanaal, bestemd voor de afvoer van rook, brandveilig zijn overeenkomstig NEN 6062 9deze heet nu officieel NEN-EN 1856-1. Deze norm geeft aan dat de buitenwand van een rookkanaal maximaal 75°C in temperatuur mag stijgen. 

 

De rookkanalen die ik gebruik hebben een isolatie van 3 of 3,5 mm(vaak hebben ze maar 2,5mmisolatie). Bijvoorbeeld bij de 3,5mm isolatie is de afstand tot brandbaar materiaal nog maar 5 cm.Tevens houdt uw kanaal langer de warmte vast waardoor er een uitstekende trek is. U krijgt 10 tot 20 jaar garantie bij de pijpen en een certificaat voor de verzekering.

 

Waarschijnlijk wordt het bouwbesluit in de nabije toekomst, in Nederland, steeds strenger. Met deze kwaliteit rookkanalen bent u zeker goed voorbereid. Kies daarom voor kwaliteit! Goedkoop kan duurkoop zijn.

 

 

Heeft U vragen bel gerust!

Kachels

Het installeren en aansluiten van uw houtkachel is bij uitstek een klus voor de vakman. U kan het natuurlijk ook zelf doen. Als u het door mij wilt laten doen, maak ik een afspraak om te kijken wat er nodig is om de kachel veilig aan te sluiten.

 

Ook kunt u het totale aankoop en plaatsing van een houtkachel aan mij overlaten. Ik kan advies geven over verschillende soorten en merken houtkachels. Vraag in combinatie met het plaatsen van een rookkanaal naar de aangeboden korting.

U heeft er zelf geen omkijken meer naar! 

 

bottom of page